';

Wat is Ozobot?

Wat is Ozobot?

Educatieve robots met oneindige programmeermogelijkheden!

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van Ozobot. Dit robotje
van nog geen 3 centimeter in diameter brengt vanaf groep 3
leven in de techniek en wetenschap lessen.

Layer

Educatieve robots

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van Ozobot. Dit robotje
van nog geen 3 centimeter in diameter brengt vanaf groep 3
leven in de techniek en wetenschap lessen.

Layer
Layer
Layer

Lijnen en kleurcodes

Ozobot heeft lichtsensoren aan zijn onderkant, waarmee hij kan “zien”. Ozobot programmeren is heel gemakkelijk. Teken lijnen en kleurcodes en plaats Ozobot vervolgens op de zojuist getekende lijn. Ozobot volgt nu de lijnen en zal acties uitvoeren bij de gekozen kleurcodes.

Digitaal

Het lijkt misschien lastig, Ozobot programmeren met echte programmeertaal! Maar met de gratis online programmeertool genaamd Ozoblockly, is het mogelijk om spelenderwijs in te stappen en op ieder gewenst niveau te (blijven) leren programmeren.

Lesmaterialen

De gratis Ozobot programmeerlessen welke je hier gratis download zijn nauwkeurig opgezet i.s.m. diverse scholen welke perfect aansluiten op de doelen van het SLO.  Vaardigheden als creatief denken en probleemoplossend denken worden hierbij sterk ontwikkeld.

Ozobot Bit+ vs. Evo

OZOBOT BIT+

De Ozobot Bit+ is een educatieve robot welke geprogrammeerd kan worden door het tekenen van lijnen en kleurcodes. Ook kan de Bit+ digitaal geprogrammeerd worden.

Het laagdrempelige concept zorgt ervoor dat de Bit+ wereldwijd razend populair is. Het maakt jong en oud enthousiast om te programmeren.

OZOBOT EVO

Evo biedt oneindig veel speelplezier, programmeerprojecten en downloadbare activiteiten voor het hele gezin. Dankzij de vele programmeerbare sensoren en LEDs zijn de programmeermogelijkheden diverser en uitgebreider dan bij de Bit+.

Ozobot-sticker
Ozobot bit sfeer
bitlifestyle3
Banner