OZOBLOCKLY

OZOBOT PROGRAMMEREN MET OZOBLOCKLY

OzoBlockly geeft de volledige mogelijkheid om heel gemakkelijk Ozobot’s bewegingen en gedrag te programmeren. Bouw door middel van blokken de meest toffe codes en laad deze vervolgens op Ozobot.

Programmeren met de OzoBlocky web app (www.Ozoblockly.com) is heel gemakkelijk. Sleep de Blockly’s naar het midden van het scherm en klik de Blockly’s aan elkaar. Laad vervolgens de zojuist gemaakte code op Ozobot en Ozobot doet precies wat jij wilt!

ozoblockly1
STAP 1
Ga naar www.OzoBlockly.com en kies een moeilijkheidsgraad. Heb je nog nooit een Ozobot gecodeerd? Begin dan met Novice. Al een beetje bekend met coderen? Begin dan met Beginner. Coderen al goed onder de knie? Kies dan voor Intermediate of Advanced.
ozoblockly2
STAP 2
Selecteer een categorie. Naarmate de moeilijkheidsgraad omhoog gaat, worden er steeds meer categoriën toegevoegd. Onder elke categorie staan verschillende commando's die samen de codering vormen.
ozoblockly3
STAP 3
Kies elementen uit de verschillende categoriën en sleep deze vervolgens naar het grijze scherm rechts. Klik de verschillende elementen in elkaar door ze onder en boven de al geplaatste elementen te plaatsen.
ozoblockly4
STAP 4
Voordat de gemaakte commando's op Ozobot geprogrammeerd kunnen worden, is het belangrijk dat Ozobot op het gebruikte scherm wordt gekalibreert. Ozobot wordt op deze manier gereset en is klaar voor gebruik op jouw scherm.
ozoblockly5
STAP 5
Na het kalibreren is Ozobot klaar om gecodeerd te worden! Houdt Ozobot tegen de witte plek onderaan het scherm en klik op "LOAD". Het zojuist gemaakte commando zal nu door middel van snel flikkerende kleuren worden overgezet op de Ozobot. Wanneer het gehele commando is overgezet zal Ozobot groen knipperen.
ozoblockly6
STAP 6
Ozobot is klaar om de commando's uit te voeren! Druk tweemaal op de aan/uit knop om het programma te beginnen.
ozoblockly7
TIP!
Nieuw met Ozobot? Begin dan bij moeilijkheidsgraad "Novice” en bouw het langzaam op. Zo leer je Ozobot en Ozoblocky het beste kennen en haal je alles uit Ozoblocky!
youtube
Liever een filmpje?
Bekijk hieronder dan een uitgebreide (engelse) uitleg!